Dojo

A Dojot 2000-ben indította instruktorunk Tóth Imre. Nevét a japán és más távolkeleti kultúrákban is fontos szerepet játszó szilvavirágról (Ume) kapta.

Az első fa, amely tavasszal virágba borul a szilva. A szilvavirágok megjelenése egyértelmű jele a tavasz beköszöntének, de a szilvavirág maga a tél jelképvirágának számít, a négy évszakot reprezentáló virágok egyike. A bambusz és a fenyő mellett ő a harmadik tagja annak a csoportnak, melyet a "hideg időszak három barátja"-ként emlegetnek. A japán hagyomány szerint a szilvavirág óv a gonosz dolgoktól, éppen ezért a szilvafákat a kertek észak-keleti részére ültetik, ahonnan állítólag a gonosz érkezik.

A virág maga igen sűrűn előforduló jelkép, szépséget, nemességet és bátorságot jelent, mert már akkor virágozni kezd amikor még a hó a földön van.

Dojonk számára a szilvavirág jelképezi az Aikido-ban megtalálható lágy eleganciát illetve az Aikido gyakorlásához szükséges kitartást. Ez a két legfontosabb erény ami szerintünk az Aikido gyakorlásához és elsajátításához leginkább szükséges. A hozzánk látogató érdeklődőket ennek megfelelően kellemes társaság és jó hangulat várja valamint olyan emberek társasága akik az Aikido-t lassan, de biztosan szeretnék elsajátítani, nem pedig egy gyorstalpaló tanfolyam keretein belül.

Sok szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a harcművészet és a fent leírtak számára szimpatikusak!

 
 

Copyright 2017 - Ume No Hana Aikido Dojo